Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Slatke šubarice
Sastojci:
Kore
- 8 jaja
- 4 supene kašike vode
- 2 supene kašike ulja
- 250g šećera
- 250g brašna
- Pola kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Fil
- 1l mleka
- 200g brašna
- 200g šećera
- 1 kašika ruma
- 300g putera
Dekoracija
- 100g kokosovog brašna
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 50g putera
Priprema:
1. Jaja umutite pa dodajte vodu, ulje i šećer. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, a potom dodajte u smesu sa jajima. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut veliki četvrtasti pleh. Pecite na 220°C 15 minuta.
2. 800ml mleka stavite da se kuva. U preostalih 200ml mleka razmutite šećer i brašno, pa u vrelo mleko dodajte i skuvajte fil. Fil ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen puter i rum.
3. Pečenu ohlađenu koru isecite manjom časom. Na donji deo kružića stavite fil, pa pokrijte drugim kružićem uvaljajte u kokosovo brašno.
4. Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crnih čoko dugmića na pari. Otopljenu Menaž čokoladu sjedinite sa puterom, a zatim dodajte po kašičicu Menaž čokolade na svaku šubaricu.