Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni tart
Sastojci:
Kora
- 250g Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
- 100g mlevenih pečenik lešnika
- 125g istopljenog putera
- 100ml mleka
Čokoladni ganaš
- 200g Menaž čokolade
- 100g mlečne čokolade po izboru
- 250ml slatke pavlake
- 50g putera
Dekoracija
- 50g rendane Menaž čokolade
- 150g jagoda
- 100g borovnica
Priprema:
1. Kora: Suve sastojke pomešajte i umesite u jednaku smesu, varjačom ili rukama, a zatim utisnite dobro u pravougaoni kalup i ostavite u frižider da se stegne.
2. Čokoladni ganaš: Na šporetu na nižoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, ali da ne proključa. Menaž čokoladu izlomite na komade i stavite u odvojenu činiju. Kada se slatka pavlaka zagreje, prelijte je preko Menaž čokolade i ostavite nekoliko minuta, zatim promešajte varjačom ili žicom za mućenje dok se čokolada sasvim ne rastopi. Puter takođe rastopite i umešajte u ganaš. Gotovim filom prelijte koru, ravnomerno rasporedite i vratite u frižider da se dobro stegne, najmanje 3 sata.
3. Dekoracija: Pre služenja izvadite čokoladni rat iz frižidera, narendajte Menaž čokoladu i dodajte borovnice i seckane jagode po površini.
Savet: Ukoliko se odlučite za posnu verziju, koristite isključivo Menaž čokoladu, biljnu pavlaku, Štark Avala keks, kao i posni margarin.