Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Raw štangle sa urmama i koštunjavim voćem
Sastojci:
Podloga
- 3 šolje sirovih oraha
- 8 mekih urmi bez koštica
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- Prstohvat soli
Punjenje
- 2 šolje mekih urmi bez koštice
- 100g badema
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1/2 šolje vode
- Kašičica ekstrakta vanile
- Kašičica soli
Priprema:
1. Četvrtastu posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili prijanjajućom folijom.
2. U blender sipajte orahe i uključite da se samelju. Dodajte otkoštene i isečene urme, rastopljeno kokosovo ulje i prstohvat soli, pa ponovo uključite blender i isključite kada dobijete lepljivu smesu. Od dobijene smese, mali deo ostavite sa strane.
3. Ostatak prenesite u obloženu posudu i ravnomerno ga utapkajte rukama ili viljuškom.
4. Za punjenje će vam ponovo biti potreban blender. Ubacite otkoštene i iseckane urme i meljite dok ne promene teksturu. Dodajte sve ostale sastojke i ponovo sameljite dok ne dobijete smesu koju želite. Bademe i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće usitnite i dodajte u smesu za punjenje i primešajte rukama ili špatulom.
5. Prebacite smesu za punjenje u kalup i rasporedite preko utisnute podloge.
6. Preko izmrvite sačuvani deo mase za podloge i ostavite sirovi kolač u frižideru najmanje dva sata da se dobro stegne.