Raw štangle sa urmama i koštunjavim voćem

Sastojci:

Podloga

  • 3 šolje sirovih oraha
  • 8 mekih urmi bez koštica
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • Prstohvat soli

Punjenje

  • 2 šolje mekih urmi bez koštice
  • 100g badema
  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 1/2 šolje vode
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Kašičica soli

Priprema:

1. Četvrtastu posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili prijanjajućom folijom. 

2. U blender sipajte orahe i uključite da se samelju. Dodajte otkoštene i isečene urme, rastopljeno kokosovo ulje i prstohvat soli, pa ponovo uključite blender i isključite kada dobijete lepljivu smesu. Od dobijene smese, mali deo ostavite sa strane.

3. Ostatak prenesite u obloženu posudu i ravnomerno ga utapkajte rukama ili viljuškom.

4. Za punjenje će vam ponovo biti potreban blender. Ubacite otkoštene i iseckane urme i meljite dok ne promene teksturu. Dodajte sve ostale sastojke i ponovo sameljite dok ne dobijete smesu koju želite. Bademe i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće usitnite i dodajte u smesu za punjenje i primešajte rukama ili špatulom.

5. Prebacite smesu za punjenje u kalup i rasporedite preko utisnute podloge.

6. Preko izmrvite sačuvani deo mase za podloge i ostavite sirovi kolač u frižideru najmanje dva sata da se dobro stegne.

Slični recepti