Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko musli bar sa puterom od kikirikija
Sastojci:
- 200g ovsenih pahuljica
- 100g seckanog koštunjavog voća po izboru
- 50g kokosovog brašna
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 150g putera od kikirikija
- 100g meda ili agava sirupa
- Kašičica ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
Glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike mleka po izboru, ulja ili vode
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C. Četvrtastu posudu obložite papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi pomešajte samlevene ovsene pahuljice, kokosovo brašno, usitnjeno koštunjavo voće i Menaž čokoladu isečenu na kockice. Promešajte kašikom ili varjačom. Umesto Menaž čokolade možete da upotrebite i Menaž crne čoko dugmiće.
3. Kikiriki puter rastopite u mikrotalasnoj pećnici ili na pari sa medom ili agavinim sirupom dok se sasvim ne rastope i sjedine. Umešajte još i ekstrakt vanile i prstohvat soli.
4. Dodajte tečne sastojke u posudu sa suvim i dobro promešajte tako da sve bude dobro sjedinjeno. Prebacite zatim ovu smesu u kalup ili posudu obloženu papirom za pečenje. Utisnite čvrstu rukom ili špatulom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok ivice bara ne porumene.
5. Nakon što se musli bar ispeče, ostavite ga da se potpuno ohladi u kalupu ili posudi. Pre služenja prelite glazurom dobijenom od rastopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića sa mlekom, uljem ili vodom. Ostavite sa strane da se stegne i isecite na tanke štangle.