Priprema:
1. U blenderu pomešajte bademov puter, kokosovo ulje, javorov sirup, kakao prah i morsku so i blendajte kratko sok se ne sjedine.
2. Postepeno dodajte bademovo brašno i ponovo blendajte sve dok ne dobijete smesu nalik testu. Prebacite u odvojenu posudu, dodajte usitnjene urme i promešajte kašikom ili varjačom da se sve sjedini.
3. Četvrtasti pleh po izboru obložite papirom za pečnje i prebacite smesu za kolače. Ravnomerno rasporedite i ostavite u frižideru najmanje četiri sata.
4. Za glazuru pomešajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, kokosov krem i kokosovo ulje u šerpu i otopite na nižoj temperaturi, a isto možete uraditi i na pari.
5. Kada se glazura zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite oko 15 minuta da se ohladi. Prelijte glazurom kolač i poslužite.