Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
S’mores
Sastojci:
- 120g putera
- 165g braon šećera
- 22og brašna
- 3 kašike mleka
- Kašičica ekstrakta vanile
- Polovina kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
I još:
- 250g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 250g maršmleoua (marshmallows)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C, odaberite kalup ili pleh četvrtastog oblika i obložite papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi umutite rastopljeni puter, smeđi šećer, ekstrakt vanile i mleko tako da dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte i suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i so i umešajte varjačom ili žicom za mućenje u ostatak smese.
3. Podlogu za testo ravnomerno rasporedite po dnu pleha. Ukoliko vam se čini da je lepljivo, navlažite ruke i lagano utapkajte u pleh.
4. Pospite smesu usitnjenom Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima, a na kraju ravnomerno rasporedite i maršmelou.
5. Pecite oko 25 minuta dok ne porumeni i pazite da maršmelou ne pregori. Nakon pečenja, ostavite da se ohladi barem 15 minuta pre sečenja i služenja.
6. Možete napraviti i vegansku varijantu koristeći veganski puter, brašno i biljno mleko po izboru i proveriti da li je kupljeni maršmelou veganski.