S’mores

Sastojci:

  • 120g putera
  • 165g braon šećera
  • 22og brašna
  • 3 kašike mleka
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Polovina kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

I još:

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C, odaberite kalup ili pleh četvrtastog oblika i obložite papirom za pečenje.

2. U velikoj posudi umutite rastopljeni puter, smeđi šećer, ekstrakt vanile i mleko tako da dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte i suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i so i umešajte varjačom ili žicom za mućenje u ostatak smese.

3. Podlogu za testo ravnomerno rasporedite po dnu pleha. Ukoliko vam se čini da je lepljivo, navlažite ruke i lagano utapkajte u pleh. 

4. Pospite smesu usitnjenom Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima, a na kraju ravnomerno rasporedite i maršmelou.

5. Pecite oko 25 minuta dok ne porumeni i pazite da maršmelou ne pregori. Nakon pečenja, ostavite da se ohladi barem 15 minuta pre sečenja i služenja.

6. Možete napraviti i vegansku varijantu koristeći veganski puter, brašno i biljno mleko po izboru i proveriti da li je kupljeni  maršmelou veganski.

Slični recepti