Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tiramisu kuglice
Sastojci:
- 50ml espresso ili Insta Grand kafe
- 150g Štark Petit Beurre keksa
- 125g maskarpone sira
- 2 kašičice prah šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašičice slatkog likera po izboru
- 3-4 kašičice kakao praha
Priprema:
1. Espreso ili Insta Grand kafu skuvajte i ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
2. U međuvremenu u blenderu sameljite ili oklagijom usitnite Štark Petit Beurre keks. Sipajte ga, zatim, u činiju, prelijte ohlađenom kafom i ostavite da odstoji tako natopljen između 10 minuta i 15 minuta.
3. Maskarpone sir pomešajte sa prah šećerom, vanilinim šećerom i slatkim likerom. Ovoj smesi dodajte mleveni Štark Petit Beurre keksa natopljen kafom i sve dobro izmešajte.
4. Kašičicom vadite komadiće testa iz činije i vlažnim rukama oblikujte kuglice željene veličine.
5. Svaku kuglicu uvaljajte u kakao prah i ređajte na tanjir ili korpice za kolače. Ostavite tiramisu kuglice u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja. Po potrebi možete dodatno da ih uvaljajte u kakao prah.