Tiramisu kuglice

Sastojci:

  • 50ml espresso ili Insta Grand kafe
  • 150g Štark Petit Beurre keksa
  • 125g maskarpone sira
  • 2 kašičice prah šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 kašičice slatkog likera po izboru
  • 3-4 kašičice kakao praha

Priprema:

1. Espreso ili Insta Grand kafu skuvajte i ostavite sa strane da se potpuno ohladi.

2. U međuvremenu u blenderu sameljite ili oklagijom usitnite Štark Petit Beurre keks. Sipajte ga, zatim, u činiju, prelijte ohlađenom kafom i ostavite da odstoji tako natopljen između 10 minuta i 15 minuta.

3. Maskarpone sir pomešajte sa prah šećerom, vanilinim šećerom i slatkim likerom. Ovoj smesi dodajte mleveni Štark Petit Beurre keksa natopljen kafom i sve dobro izmešajte. 

4. Kašičicom vadite komadiće testa iz činije i vlažnim rukama oblikujte kuglice željene veličine. 

5. Svaku kuglicu uvaljajte u kakao prah i ređajte na tanjir ili korpice za kolače. Ostavite tiramisu kuglice u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja. Po potrebi možete dodatno da ih uvaljajte u kakao prah.

Slični recepti