Čokoladna Banoffee Pita
Sastojci:
Kora od keksa
- 300g Štark Petit Beurre keksa
 - 100g margarina
 
Karamel preliv
- 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
 - 100g šećera šećera
 - 100g margarina
 - Kašičica ekstrakta vanile
 - Prstohvat soli
 
…i još:
- 250ml slatke pavlake
 - 3-4 banane
 - 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
 - Limunov sok
 
Priprema:
1. Štark Petit Beurre keks sameljite u blenderu ili usitnite oklagijom tako da dobijete finu strukturu. Margarin rastopite i dodajte u posudu sa mlevenim keksom i promešajte.
2. Podlogu od keksa ravnomerno rasporedite i “utapkajte” u okrugli kalup prečnika oko 24cm po dnu i ivici. Ostavite u frižideru dok fil ne bude gotov.
3. Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, margarin, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa.
4. Banane isecite na komade, prelijte limunovim sokom i rasporedite preko preliva od karamele.
5. Slatu pavlaku penasto umutite i dodajte rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i promešajte, zatim rasporedite preko komadića banane. Kao dekoraciju dodajte još malo rendane Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

