Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna Banoffee Pita
Sastojci:
Kora od keksa
- 300g Štark Petit Beurre keksa
- 100g margarina
Karamel preliv
- 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
- 100g šećera šećera
- 100g margarina
- Kašičica ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
…i još:
- 250ml slatke pavlake
- 3-4 banane
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Limunov sok
Priprema:
1. Štark Petit Beurre keks sameljite u blenderu ili usitnite oklagijom tako da dobijete finu strukturu. Margarin rastopite i dodajte u posudu sa mlevenim keksom i promešajte.
2. Podlogu od keksa ravnomerno rasporedite i “utapkajte” u okrugli kalup prečnika oko 24cm po dnu i ivici. Ostavite u frižideru dok fil ne bude gotov.
3. Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, margarin, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa.
4. Banane isecite na komade, prelijte limunovim sokom i rasporedite preko preliva od karamele.
5. Slatu pavlaku penasto umutite i dodajte rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i promešajte, zatim rasporedite preko komadića banane. Kao dekoraciju dodajte još malo rendane Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.