Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mousse desert od čokolade
Sastojci:
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 200g slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 100g kisele pavlake
- Kakao prah
Priprema:
1. Menaž čokoladu usitnite i otopite na pari ili to uradite sa Menaž crnim čoko dugmićima i ostavite sa strane da se kratko ohladi.
2. Penasto i čvrsto umutite slatku pavlakom sa šećerom, a u odvojenoj posudi pomešajte kiselu pavlaku sa čokoladom i mikserom umešajte u umućenu slatku pavlaku. Pre nego što sjedinite sve satojke, izdvojite sa strane nekoliko kašika umućene slatke pavlake.
3. Odaberite čaše ili posude u kojima ćete poslužiti svoj mousse desert od čokolade i od toga zavisi kako ćete dobijenu smesu rasporediti. Na vrh deserta dodajte slatku pavlaku i pospite kakao prahom.
4. Ostavite desert najmanje dva sata u frižideru da se stegne pre služenja.