Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Topla čokolada sa šlagom
Sastojci:
- 750ml
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašičice kakao praha
- 200g slatke pavlake
- Prstohvat soli
- 1-2 kašike šećera
Za dekoraciju po izboru:
- Kakao prah
- Menaž čoko dekoracija
Priprema:
1. Biće vam potrebne četiri šolje ili čaše od 250 ml.
2. Menaž čokoladu sitno isecite ili koristite Menaž crne čoko dugmiće.
3 Prokuvajte mleko na nižoj temperaturi, dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i pustite da se otopi uz stalno mešanje. Nakon što se otopi, dodajte kakao prah, šećer i prstohvat soli. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Za dekoraciju penasto umutite slatku pavlaku.
5. Toplu čokoladu sipajte u šolje ili čaše i dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Kao dekoraciju iskoristite malo kakao praha i Menaž čoko dekoraciju.