Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Slojevita torta sa musom od crne i bele čokolade ukrašena jagodama
Sastojci:
Kora
- 150g čokoladnih kolačića sa mlečnim krem filom
- 80g otopljenog putera
Čokoladni mus
- po 270ml slatke pavlake za svaku vrstu čokolade
- po 4g želatina za svaku vrstu čokolade
- 120g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 120g Menaž belih čoko dugmića
- 170g mlečne čokolade
- 2 kašičice šećera za fil sa Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima (opciono)
Glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Jagode
Priprema:
1. Okrugli kalup za tortu prečnika 20cm obložite papirom za pečenje.
2. Puter istopite, a keks izmrvite ili usitnite, pomešajte i utapkajte na dno kalupa ravnomerno. Stavite u frižider na jedan do dva sata.
2. Mus sa crnom čokoladom: 150ml slatke pavlake i dve kašičice šećera zagrejte i prelijte preko Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta, pa mikserom umutite u glatki ganaš. U međuvremenu, pomešajte 4g gustina sa četiri kašike vode i rastvorite na najnižoj temperaturi, dodajte u topli ganaš, promešajte i ostavite da se ohladi. Ostatak slatke pavlake umutite mikserom i umešajte u ohlađeni ganaš. Sipajte u kalup preko podloge od keksa i ostavite da odstoji u firižderu 30 minuta.
3. Postupak ponovite i sa mlačnom čokoladom i sa Menaž belim čoko dugmićima. Pre dekorisanja ostavite tortu najmanje četiri sata u frižideru, idealno preko noći.
4. Glazuru pripremite od rastopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića sa nekoliko kašika mleka, ulja ili vode. Sačekajte da se prohladi i prelijte preko torte. Na kraju, ukrasite celim jagodama.