Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Slatki čokoladni rolat sa filom od mandarine
Sastojci:
- 120g oljuštenih banana
- 100g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- Kašičica kakao praha
- 200g neutralnog krem sira
- 5-6 manjih mandarina
- Kašičica meda
Priprema:
1. Banane oljuštite, isecite na sitnije komade i izgnječite viljuškom ili štapnim mikserom. Štark
2.Petit Beurre keks samljite u blender ili oklagijom, slobodno ostavite i krupnije delove keksa. Dodajte kašičicu kakao praha keksu i promešajte. Keksu dodajte banance i dobro promešajte kašikom, varjačom ili špatulom. Na kraju, testo za rolat umesite rukom dok ne dobijete sasvim homogenu smesu.
3. Neutralnom krem siru dodajte kašičicu meda i mikserom umutite na najnižoj brzini dok ne dobijete kremastu smesu.
4. Na papir za pečenje stavite testo ra rolat i razvucite ga tako da dobijete tanji pravougaonik. Pažljivo razvucite testo, jer je krhko. Premažite ga filom od krem sira.
5. Mandarine oljuštite i cele ređajte jednu za drugom po jednom kraćem kraju rolata. Pomoću papira za pečenje pažljivo formirajte oblik rolata, uvijte papirom za pečenje i ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Pre posluživanja isecite na tanje komade.