Banoffe pita

Sastojci:

  • 250g samlevenog Štark Petit Beurre keksa
  • 6 kašika otopljenog putera ili kokosovog ulja (oko 100 g)
  • 3-4 zrele banane 
  • 250ml slatke pavlake 
  • 2 kašičice vanilla ekstrakta 
  • Menaž dekoracija

Za karamel fil:

  • 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
  • 100g šećera šećera
  • 100g putera
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 170°C
  2. U srednjoj posudi pomešajte Štark Petit Beurre keks, 6 kašika otopljenog putera i 2 kašike meda. Mešajte dok se lepo ne sjedini. Utisnite u duboki kalup (prečnika 20×20 cm) i ubacite u rernu da se zapeče 8-10 minuta. Potom ostavite da se ohladi. 
  3. Napravite karamel fil – Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, puter, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa. 
  4. Isečene banane poređajte preko karamel fila. 
  5. Zatim umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile penasto i dodajte preko banana. 
  6. Za kraj pospite svoju Banoffee pitu Menaž dekoracijom. 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.