Kremasta tunel torta koju deca obožavaju

Autor:
Menaž

Kategorije:

Sastojci:

Za testo:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g izrendane Menaž čokolade
  • 100 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera

 

Za fil: 

  • 200 g šećera
  • 3 jajeta
  • 100 g Menaž čokolade
  • 100 g margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Glazura od Menaž čokolade

Priprema:

  1. Dobro umutiti 5 belanaca sa 100 g šećera pa u to dodati 5 žumanaca, 80 g izrendane Menaž čokolade, kesicu vanilin šećera i 100 g brašna.
  2. Umućenu masu sipati u podmazan pleh i peći na umerenoj temperaturi. Ispečeni patišpanj staviti na vlažnu salvetu i filovati.
  3. Fil: Na pari skuvati 200 g šećera i 3 cela jajeta.
  4. U kuvani film dodati 100 g umućenog margarina, 100 g Menaž čokolade i 1 vanilin šećer.
  5. Ovim filom nafilovati patišpanj, uviti ga u rolat i ostaviti kremastu tunel tortu da se ohladi.
  6. Ohlađenu tunel tortu preliti glazurom od Menaž čokolade ili ukrasiti Menaž dekoracijom

Slični recepti