Čokoladne kocke

Sastojci:

  • 300g Petit beurre keksa
  • 100g seckanih oraha (ili lešnika)
  • 200ml mleka
  • 100g šećera
  • 200g putera
  • 60g kakao praha
  • 50g Menaž

 

Za glazuru: 

 

  • 150g Menaž čokolade
  • 150ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Izmrvite keks i orašaste plodove na sitne delove (nemojte blendirati).
  1. U šerpici sjedinite mleko, šećer, puter, kakao prah i 50g Menaž čokolade. Zagrejte na srednjoj vatri dok se svi sastojci ne istope i povežu.
  1. Prelijte toplu smesu preko izmrvljenog keksa i oraha. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Prebacite smesu u pleh prečnika 20cm, poravnajte i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta.
  1. Dok se torta hladi, otopite 150g čokolade sa 150ml slatke pavlake na pari ili na laganoj vatri. Mešajte dok ne dobijete glatku glazuru.
  1. Izvadite tortu iz zamrzivača i prelijte je pripremljenom glazurom. Ostavite tortu da odstoji u frižideru 24 sata kako bi se ukusi sjedinili. 
  1. Dekoracija

Pre služenja pospite tortu kakao prahom za prefinjen izgled i secite na kocke.

Slični recepti