Praznični popsi

Sastojci:

  • 300 g mlevenog Petit Beurre keksa 
  • 100 g krem sira (ili mascarponea)
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g otopljenog putera
  • 1 kašika mleka (po potrebi)
  • 200 g Menaž čokolade 
  • Praznična dekoracija: šarene perlice, jestive šljokice ili šećerne figurice (zvezdice, pahulje, itd.)
  • Drveni štapići za cake pops

Priprema:

  1. U većoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i otopljeni puter.
  2. Dodajte krem sir i mesite smesu dok ne postane kompaktna i dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice. Ako je smesa suva, dodajte kašiku mleka.
  3. Oblikujte kuglice veličine oraha i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite ih u frižider na 30 minuta da se stegnu.
  4. Istopite Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.
  5. Umočite vrh svakog štapića u otopljenu čokoladu i lagano ga zabodite u kuglicu (ovaj korak pomaže da se kuglice bolje drže).
  6. Ponovo vratite kuglice u frižider na 15 minuta da se čokolada stegne.
  7. Umočite svaki cake pop u otopljenu čokoladu, pazeći da je potpuno obložen. Ostavite višak čokolade da se ocedi laganim okretanjem štapića.
  8. Dok je čokolada još sveža, ukrasite cake pops prazničnim perlicama, jestivim šljokicama ili drugim dekoracijama po želji.
  9. Zabodite štapiće u čvrstu podlogu (npr. komad stiropora) ili ih postavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada potpuno stegne.
  10. Praznične cake pops čuvajte u frižideru do posluživanja. Idealan su dodatak prazničnoj trpezi ili poklon umotan u prozirnu foliju sa crvenim končićem.

Slični recepti