Uskrs uz Vasinu tortu: tradicija koja traje

Sastojci:

Sastojci:

300 g mlevenog keksa 

120 g otopljenog putera

100 ml mleka

Beli fil:

  • 700 ml mleka
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika gustina
  • 100 g bele čokolade
  • 150 g putera ili margarina

Čokoladni fil:

  • 400 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina
  • 100 g Menaž čokolade 
  • 100 g putera ili margarina 

Priprema:

  1. Za najbolju Vasinu tortu, u činiji pomešaj mleveni keks sa otopljenim puterom i mlekom dok ne dobiješ kompaktnu masu, pa utisni u kalup prečnika oko 24 cm i ostavi u frižider da se stegne.
  2. Za beli fil u šerpi zagrej 500 ml mleka sa šećerom, a u preostalih 200 ml razmuti gustin. Kad mleko provri, sipaj gustin i kuvaj dok se ne zgusne, pa ubaci belu čokoladu da se otopi. Ohladi fil, pa u hladno dodaj umućen puter.
  3. Namaži beli fil preko keks kore i vrati u frižider na 20 minuta da se malo stegne.
  4. Za čokoladni fil zagrej 300 ml mleka sa šećerom, a u preostalih 100 ml razmuti gustin. Skuvaj fil kao puding, pa u vruće dodaj crnu čokoladu da se otopi. Ohladi fil i u hladno dodaj umućen puter.
  5. Namaži čokoladni fil preko belog fila, lepo poravnaj i ostavi Vasinu tortu u frižider minimum 2-3 sata, a najbolje preko noći.
  6. Dekoriši Vasinu tortu kakao prahom ili Menaž dekoracijom.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.