Ludlab torta – čokoladna zvezda vašeg Uskrsa

Sastojci:

Kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 200 g šećera
  • 3 jajeta
  • 200 g Menaž čokolade 
  • 250 g putera ili margarina

Ganache (za preliv):

  • 150 g Menaž čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Dekoracija (po želji):

  • Višnje, trešnje ili čokoladne dekoracije

Priprema:

  1. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije sjajna masa. Zatim dodati žumanca, jedno po jedno, pa brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve lagano sjediniti. Peći u kalupu (prečnika 24-26 cm) na 180°C oko 20-25 minuta. Ostaviti da se ohladi.
  2. Za fil umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne (oko 10 minuta). Dodati izlomljenu Menaž čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen puter i sve sjediniti.
  3. Ohlađenu koru preseći na 2 dela. Prvi deo staviti na tacnu i premazati polovinom fila. Poklopiti drugim delom kore i premazati ostatkom fila i celu ludlab tortu sa strane.
  4. Ganache napraviti tako što se slatka pavlaka zagreje do ključanja, skloni sa vatre i doda se izlomljena Menaž čokolada. Mešati dok se ne dobije glatka smesa. Preliti ludlab tortu ganache-om tako da lagano curi niz ivice.
  5. Dekorisati ludlab tortu po želji – višnjama, trešnjama ili čokoladnim ukrasima.
  6. Ostaviti ludlab tortu u frižideru minimum 4-5 sati (najbolje preko noći) da se lepo stegne i upije ukuse.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.