Čokoladni San torta: Začinite Uskrs čarolijom ukusa

Sastojci:

Kore (3 kore)

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja

Čokoladni fil

  • 500 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žumanca
  • 3 kašike gustina
  • 200 g Menaž čokolade
  • 150 g maslaca ili margarin

Ganache (preliv preko torte)

  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Dekoracija

  • Umućena slatka pavlaka ili šlag
  • Čokoladne mrvice

Priprema:

Kore:

  1. Umutiti jaja sa šećerom dok masa ne pobeli.
  2. Dodati mleko i ulje, pa još malo mutiti.
  3. Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano umešati u smesu.
  4. Smesu podeliti na 3 jednaka dela.
  5. Svaku koru peći posebno u kalupu prečnika 24 cm, na 180°C oko 12-15 minuta (proveriti čačkalicom).

Fil:

  • U 400 ml mleka staviti da provri šećer i vanilin šećer.
  • U preostalih 100 ml mleka razmutiti žumanca i gustin.
  • Sipati u kipuće mleko i kuvati dok se ne zgusne kao puding.
  • Dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
  • Skloniti sa vatre i kada se prohladi, dodati umućen maslac.

Ganache:

  • Zagrejati slatku pavlaku do pred ključanje.
  • Preliti preko izlomljene Menaž čokolade.
  • Mešati dok se čokolada ne istopi i dobije glatka glazura.
  • Ostaviti da se malo stegne, ali da bude još tečna za prelivanje. Preliti preko cele Čokoladni san torte. 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.