Karamel torta

Sastojci:

  • 3 biskvitne kore (kupovne)
  • 500ml mleka
  • 300ml slatke pavlake
  • 180ml kisele pavlake
  • 100g  Menaž belih čoko dugmića
  • 100g mlevenog Petit Beurre keksa
  • 360g karamelizovanog kondenzovanog mleka
  • 80g putera
  • vanila u prahu

Dekoracija

  • 200ml slatke pavlake
  • 50g mlevenog Petit Beurre keksa

Priprema:

1. Korice izbockajte viljuškom i natopite mlekom.

2. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kiselu pavlaku, otopljene bele Menaž čoko dugmiće i mleveni Petit Beurre keks.

3. Posebno umutite kondenzovano mleko sa vanilom u prahu, pa dodajte otopljeni i prohlađeni maslac.

4. Stavite koru, karamel fil, pa beli fil i tako sve redom.

5. Dekorišite umućenom pavlakom i mlevenim keksom.

Slični recepti