Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko lešnik kolač
Sastojci:
- 100g Menaž čokolade
- 75g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 20g samlevenih pečenih lešnika
- 20g seckanih pečenih lešnika
- 40ml slatke pavlake
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 40g lešnikovog putera
- 1 kafena kašika kokosovog ulja
Priprema:
1. 50g Menaž čokolade otopite na pari i za to koristite što manje ulja.
2. Izaberite kalup po želji i tanko namažite sloj čokolade. Ostavite na kratko u zamrzivaču da se stegne.
3. Otopite Menaž bele čoko dugmiće uz kokosovo ulje, pa umešajte puter. Izlijte, kao drugi sloj, u kalup (preko čokolade). Vratite u zamrzivač na nekoliko minuta da se stegne.
4. Iseckajte lešnik i pomešajte ga sa Štark Petit Beurre keksom i samlevenim lešnikom. Zagrejte slatku pavlaku i sjedinite je sa smesom od keksa.
5. Utisnite smesu preko belog sloja, pa je prelijte sa ostalih 50g otopljene Menaž čokolade.
6. Odložite u frižider na kratko, a potom držite na sobnoj temperaturi kako bi se sloj sa puterom opustio.