Domaći čokoladni kolači sa jagodama i čokoladom
Sastojci:
Za domaće čokoladne kolače:
- 2 jaja
- 250 ml mleka
- 60 g otopljenog putera (ili 5 kašika ulja)
- 200 g brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Po želji: vanilin šećer ili cimet
Za čokoladni preliv:
- 100 g Menaž čokolade
- 50 ml slatke pavlake ili mleka
Za dekoraciju:
- Sveže jagode (po ukusu)
Priprema:
- Za pripremu domaćih čokoladnih kolača, umutite u većoj posudi jaja i šećer, dodajte mleko i otopljeni puter. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
- Zagrejte aparat za vafle, premažite malo uljem i sipajte smesu. Pecite dok vafli ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi (oko 3-5 minuta, u zavisnosti od aparata).
- U šerpici zagrejte slatku pavlaku, sklonite sa vatre i ubacite izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobije sjajna, gusta masa
- Na svaki domaći kolač sipajte čokoladni preliv i dodajte sveže jagode preko. Po želji, na svoje domaće kolače sa jagodama možete dodati i malo šećera u prahu ili listić nane za osveženje.