Menaž Trifle sa čokoladom i jagodama

Sastojci:

Za čokoladni krem:

  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

Ostalo:

  • 200 g jagoda (iseckanih na četvrtine)
  • 100 g čokoladnog biskvita, brownieja ili mlevenog keksa (npr. Štark Petit Beurre)
  • Po želji: šlag ili još slatke pavlake za završni sloj
  • Nekoliko celih jagoda

Priprema:

  1. U šerpici zagrej mleko i slatku pavlaku do pred ključanje. U drugoj posudi umuti žumanca sa šećerom. Sipaj vruću mešavinu u jaja uz mešanje, pa sve vrati na tihoj vatri dok se ne zgusne (ne dozvoliti da provri). Skloni sa vatre i dodaj izlomljenu Menaž čokoladu i vanilu. Mešaj dok se ne istopi i ne dobiješ glatki krem. Ohladi.
  2. Na dno svake čaše stavi sloj izlomljenog Štark Petit Beurre keksa.
  3. Preko keksa stavi sloj čokoladnog krema, zatim sloj seckanih jagoda. Ponavljaj dok ne napuniš čašu (najčešće ide: keks – krem – jagode – ponovo).
  4. Na vrh dodaj šlag ili umućenu slatku pavlaku. Dekoriši s celim jagodama i listićima nane, po želji i malo rendane čokolade.
  5. Ostavi trifle sa čokoladom i jagodama u frižideru bar 1h pre služenja da se slojevi fino stegnu.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.