Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Bajadere na Menaž način
Sastojci:
- 300g šećera
- Šolja obične vode
- 250g margarina
- 300g mleveni Štark Petit Beurre keks ili Štark Avala keks
- 150g kokosa
Glazura
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. Šećera i šolju vode stavite u šerpicu da se istope i kad provri kuvajte još 3-4 minuta.
2. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim, dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro promešajte.
3. Umućenu smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne.
4. Za glazuru vam je potrebna istopljena Menaž čokolada ili Menaž crni čoko dugmići sa tri kašike ulja. Prelijte i kada se stegne, isecite na sitnije komadiće.