Bakina reforma torta

Sastojci:

Kora

  • 12 belanaca
  • 2 kašike brašna
  • 200g šećera
  • 300g mlevenih oraha

Fil

Glazura

Priprema:

1. Kora: Belanca umutite mikserom u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer sve vreme mešajući mikserom. Postepeno dodajte brašno i mleveni orah i kratko promešajte žicom ili varjačom. Smesu za koru sipajte u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 15 minuta dok ne porumeni. Nakon pečenja, ostavite koru da se dobro ohladi.

2. Fil: Žumanca sa šećerom mutite mikserom dok smesa ne dobije svetložutu boju. Stavite žumanca da se kuvaju na pari 6-8 minuta na manjoj temperaturi, zatim dodajte Menaž crne čoko dugmiće ili usitnjenu Menaž čokoladu da se istopi. Skinite sa vatre i dodajte omekšali puter isečen na kockice, mutite mikserom dok ne dobijete kremasti fil. Koru isecite na tri ili četiri tanke kore, koje ćete filovati kremom.

3. Glazura: 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića pomešajte sa nekoliko kašika ulja i otopite na pari, zatim prelijte preko Reforma torte. Obod torte dekorišite usitnjenim orasima, a nakon toga pripremite čokoladni krem tako što ćete slatku pavlaku dobro umutiti dok ne postane penasta, dodati 100g istopljene čokolade i promešati da se sjedini. Na kraju ukrasite Reforma tortu po želji

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.