Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Banoffe pita
Sastojci:
- 250g samlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 6 kašika otopljenog putera ili kokosovog ulja (oko 100 g)
- 3-4 zrele banane
- 250ml slatke pavlake
- 2 kašičice vanilla ekstrakta
- Menaž dekoracija
Za karamel fil:
- 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
- 100g šećera šećera
- 100g putera
- Kašičica ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrejte rernu na 170°C
- U srednjoj posudi pomešajte Štark Petit Beurre keks, 6 kašika otopljenog putera i 2 kašike meda. Mešajte dok se lepo ne sjedini. Utisnite u duboki kalup (prečnika 20×20 cm) i ubacite u rernu da se zapeče 8-10 minuta. Potom ostavite da se ohladi.
- Napravite karamel fil – Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, puter, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa.
- Isečene banane poređajte preko karamel fila.
- Zatim umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile penasto i dodajte preko banana.
- Za kraj pospite svoju Banoffee pitu Menaž dekoracijom.