Banoffe pita

Sastojci:

  • 250g samlevenog Štark Petit Beurre keksa
  • 6 kašika otopljenog putera ili kokosovog ulja (oko 100 g)
  • 3-4 zrele banane 
  • 250ml slatke pavlake 
  • 2 kašičice vanilla ekstrakta 
  • Menaž dekoracija

Za karamel fil:

  • 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
  • 100g šećera šećera
  • 100g putera
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 170°C
  2. U srednjoj posudi pomešajte Štark Petit Beurre keks, 6 kašika otopljenog putera i 2 kašike meda. Mešajte dok se lepo ne sjedini. Utisnite u duboki kalup (prečnika 20×20 cm) i ubacite u rernu da se zapeče 8-10 minuta. Potom ostavite da se ohladi. 
  3. Napravite karamel fil – Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, puter, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa. 
  4. Isečene banane poređajte preko karamel fila. 
  5. Zatim umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile penasto i dodajte preko banana. 
  6. Za kraj pospite svoju Banoffee pitu Menaž dekoracijom. 

Slični recepti