Bela čokoladna torta

Sastojci:

Kora

  • 100g brašna
  • 100g mlevenih lešnika
  • 8 jaja
  • 200g šećera
  • ½ kesice praška za pecivo

Fil

Dekoracija

  • 500ml slatke pavlake
  • Karamel preliv
  • Pečeni kikiriki

Priprema:

1. Kora: U jednoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, mlevene lešnike i polovinu kesice praška za pecivo. U drugoj činiji penasto umutite jaja sa šećerom dok ne dobiju svetložutu boju. Dodajte suve sastojke i polako promešajte žicom ili varjačom. Sipajte smesu za koru u kalup okruglog oblika obloženim papirom za pečenjem ili podmazanim i pecite na 180°C 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

2. Fil: Puding od vanile sipajte u 200ml mleka i promešajte da se rastvore sve grudvice. Zagrejte 600ml mleka i dodajte puding od vanile dok je mleko na šporetu i mešajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte i Menaž bele dugmiće, kao i margarin sobne temperature penasto umućen, promešajte i ostavite da se hladi. Kada se fil ohladi, dodajte komadiće keksa i promešajte.

3. Koru premažite filom od pudinga i Menaž belih dugmića, umutite penasto slatku pavlaku i premažite preko fila. Za kraj, dodajte pečeni kikiriki ili drugo koštunjavo voće i karamel preliv.

Slični recepti