Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Bela čokoladna torta
Sastojci:
Kora
- 100g brašna
- 100g mlevenih lešnika
- 8 jaja
- 200g šećera
- ½ kesice praška za pecivo
Fil
- 150g Štark Petit Beurre ili Štark Avala keks
- 800ml mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 200g Menaž beli čoko dugmići
- 200g margarina
Dekoracija
- 500ml slatke pavlake
- Karamel preliv
- Pečeni kikiriki
Priprema:
1. Kora: U jednoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, mlevene lešnike i polovinu kesice praška za pecivo. U drugoj činiji penasto umutite jaja sa šećerom dok ne dobiju svetložutu boju. Dodajte suve sastojke i polako promešajte žicom ili varjačom. Sipajte smesu za koru u kalup okruglog oblika obloženim papirom za pečenjem ili podmazanim i pecite na 180°C 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
2. Fil: Puding od vanile sipajte u 200ml mleka i promešajte da se rastvore sve grudvice. Zagrejte 600ml mleka i dodajte puding od vanile dok je mleko na šporetu i mešajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte i Menaž bele dugmiće, kao i margarin sobne temperature penasto umućen, promešajte i ostavite da se hladi. Kada se fil ohladi, dodajte komadiće keksa i promešajte.
3. Koru premažite filom od pudinga i Menaž belih dugmića, umutite penasto slatku pavlaku i premažite preko fila. Za kraj, dodajte pečeni kikiriki ili drugo koštunjavo voće i karamel preliv.