Beli Anđeo torta: Brz i ukusan desert

Sastojci:

Kore

  • Pakovanje Rozen kora (8-10 kora)

Fil sa pudingom od vanile

  • 1l mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 250g Menaž belih čoko dugmića
  • 100g šećera
  • 250g margarina
  • 150g seckanih lešnika
  • 150g prah šećera 
  • 200g mleka u prahu
  • Kesica vanilinog šećera

Fil sa slatkom pavlakom

  • 300g šlag krema, šlaga u prahu ili slatke pavlake
  • 200ml kisele vode
  • 1 ili 2 kisele pavlake

Priprema:

1. Fil sa pudingom od vanile: Prvi korak u pripremi torte Beli Anđeo je priprema fila sa pudingom od vanile. Prema uputstvu sa kesice, puding od vanile pomešajte sa mlekom i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Dodajte Menaž bele čoko dugmiće i mešajte sve dok se ne istope. Stavite sa strane da se smesa ohladi povremeno mešajući. U drugoj posudi umutite margarin sa prah šećerom, vanilinim šećerom i mlekom u prahu, zatim postepeno dodajte u smesu sa pudingom. Na kraju, dodajte seckane lešnike i promešajte.

2. Fil sa slatkom pavlakom: Šlag krem, šlag u prahu ili slatku pavlaku umutite sa hladnom kiselom vodom, dodajte jednu ili dve kisele pavlake i kratko mutite mikserom.

3. Filovanje Beli Anđeo torte: Na posudu ili pleh po izboru stavite Rozen koru, premažite filom sa pudingom od vanile, zatim slojem fila od slatke pavlake. Prekrijte drugom korom i postupak ponavljajte sve dok imate Rozen kora i fila. Poslednju koru, kao i celu tortu Beli Anđeo možete premazati filom od slatke pavlake. Za ukras možete dodati Menaž bele čoko dugmiće i još malo seckanih lešnika.

Pre služenja ostavite tortu u frižideru, najbolje preko noći.

Slični recepti