Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Beli Anđeo torta: Brz i ukusan desert
Sastojci:
Kore
- Pakovanje Rozen kora (8-10 kora)
Fil sa pudingom od vanile
- 1l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 250g Menaž belih čoko dugmića
- 100g šećera
- 250g margarina
- 150g seckanih lešnika
- 150g prah šećera
- 200g mleka u prahu
- Kesica vanilinog šećera
Fil sa slatkom pavlakom
- 300g šlag krema, šlaga u prahu ili slatke pavlake
- 200ml kisele vode
- 1 ili 2 kisele pavlake
Priprema:
1. Fil sa pudingom od vanile: Prvi korak u pripremi torte Beli Anđeo je priprema fila sa pudingom od vanile. Prema uputstvu sa kesice, puding od vanile pomešajte sa mlekom i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Dodajte Menaž bele čoko dugmiće i mešajte sve dok se ne istope. Stavite sa strane da se smesa ohladi povremeno mešajući. U drugoj posudi umutite margarin sa prah šećerom, vanilinim šećerom i mlekom u prahu, zatim postepeno dodajte u smesu sa pudingom. Na kraju, dodajte seckane lešnike i promešajte.
2. Fil sa slatkom pavlakom: Šlag krem, šlag u prahu ili slatku pavlaku umutite sa hladnom kiselom vodom, dodajte jednu ili dve kisele pavlake i kratko mutite mikserom.
3. Filovanje Beli Anđeo torte: Na posudu ili pleh po izboru stavite Rozen koru, premažite filom sa pudingom od vanile, zatim slojem fila od slatke pavlake. Prekrijte drugom korom i postupak ponavljajte sve dok imate Rozen kora i fila. Poslednju koru, kao i celu tortu Beli Anđeo možete premazati filom od slatke pavlake. Za ukras možete dodati Menaž bele čoko dugmiće i još malo seckanih lešnika.
Pre služenja ostavite tortu u frižideru, najbolje preko noći.