Beli rolat

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika ulja
  • crvena prehrambena boja

Fil

Crveni biskvit

  • 2 jaja
  • 70g šećera
  • 100g brašna
  • 60ml mleka
  • 60ml ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo

 

Priprema:

  1. Kora: Belanca čvrsto umutite sa šećerom, pa im dodajte jedno po jedno žumance, brašno i ulje. Odvojite malo smese, u nju dodajte crvenu prehrambenu boju i dobro promešajte. Crvenu smesu stavite u kesu za dekoraciju i nacrtajte srca na papiru za pečenje. Pecite srca 2-3 minuta na prethodno zagrejanoj rerni na 190°C. Preko toga izlijte ostatak smese i pecite još 10-ak minuta na 190°C. Kada se kora ispeče, uvijte je u vlažnu krpu i ostavite da se rashladi.
  2. Fil:Zagrejte slatku pavlaku i prelijte je preko Menaž belih čoko dugmića, mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi. Kada se smesa ohladi, umutite je mikserom pa joj dodajte maskarpone sir.
  3. Crveni biskvit: Penasto umutite jaja i šećer, pa im dodajte brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo. Smesu izlijte u manji pleh obložen papirom za pečenje i pecite je 30 minuta na prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Kada se biskvit ispeče i ohladi, modlicama u obliku srca praviti srca. Mala srca međusobno spojite filom ili drugim namazom.
  4. Nafilujte ohlađenu koru i sa jedne strane pažljivo postavite srca. Sve zajedno urolajte. Rolat ostavite u frižider da se rashladi i stegne.

Slični recepti