Božićni Brownies

Sastojci:

  • Drveni štapići
  • Ukrasne jestive zvezdice

Brownies

  • 200g brašna
  • 4 jaja
  • 250g putera
  • 200g smeđeg šećera
  • 300g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 25g kakao praha
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat cimeta ili muskatnog oraha
  • Prstohvat soli

Dekoracija

  • 150g krem sira
  • 1-2 kašike prah šećera
  • Prehrambena zelena boja

Priprema:

1. Zajedno otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i puter na pari na nižoj temperaturi. Dodajte šećer i prstohvat soli i mešajte dok se sve ne sjedini. Skinite sa šporeta i ostavite smesu da se kratko prohladi. Jaja umutite penasto mikserom jedno za drugim u čokoladnu smesu. 

2.  Rernu zagrejte na 160°C ukoliko je sa ventilatorima ili 180°C ako ima samo gornju i donju rešetku. Kalup za kolače ili manju posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.

3. U umućenu smesu postepeno dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao prah, začine i još jednom kratko promešajte. Izlijte testo u kalup i pecite oko 20 minuta do 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se brownies dobro ohlade u plehu, zatim ih isecite na trouglasti oblik novogodišnje jelke i nastavite sa dekoracijom.

4. Krem sir pažljivo umutite miskerom na najnižoj brzini ili ručno sa prah šećerom i prehrambenom zelenom bojom i sipajte u poslastičarski špric ili u kesu za zamrzivač gde ćete iseći vrh. Svaki trougao stavite na drveni štapić, a zatim dekorišite zelenim filom po želji. Kako bi novogodišnji brownies bili još slađi, dodajte jestive ukrase kao što su kuglice ili zvezdice.

Slični recepti