Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Brzi kolač sa jagodama
Sastojci:
- 250g brašna, tip 400
- 250g margarina
- 150g šećera
- 4 jaja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200g Menaž čokolade
- 100g Menaž čoko dugmića
Glazura
- 100ml slatke pavlake
- 1 kašika prah šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- Jagode
Priprema:
1. Menaž čokoladu i margarin isecite na kocke i otopite ih na tihoj vatri. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Umesto Menaž čokolade možete istopiti i pakovanje Menaž crnih čoko dugmića!
2. Umutite mikserom šećer sa jajima, pa dodajte čokolasnu smesu, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Dobro umutite i promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte Menaž crne čoko dugmiće i promešajte varjačom ili špatulom.
3. Zagrejte rernu na 160°C. Posudu ili kalup sa visokom ivicom obložite papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite testo i pecite oko 40 minuta.
4. Dok se kolač peče, pripremite kremasti fil i jagode. Ukoliko imate sveže jagode, operite ih i očistite. Ako koristite zamrznute jagode, ostavite ih da se odlede i ocede. U velikoj činiji penasto umutite slatku pavlaku sa prah šećerom i vanilinim šečerom za kremasti fil.
5. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se ohladi. Ukoliko ste koristili kalup, izvadite kolač i stavite na podlogu obloženu papirom za pečenje da se hladi.
6. Pre serviranja premažite kolač kremastim filom, isecite na kocke i na svaku kocku dodajte po jednu jagodu.