Brzi kolač sa jagodama

Sastojci:

Glazura

  • 100ml slatke pavlake
  • 1 kašika prah šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Jagode

Priprema:

1. Menaž čokoladu i margarin isecite na kocke i otopite ih na tihoj vatri. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Umesto Menaž čokolade možete istopiti i pakovanje Menaž crnih čoko dugmića!

2. Umutite mikserom šećer sa jajima, pa dodajte čokolasnu smesu, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Dobro umutite i promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte Menaž crne čoko dugmiće i promešajte varjačom ili špatulom.

3. Zagrejte rernu na 160°C. Posudu ili kalup sa visokom ivicom obložite papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite testo i pecite oko 40 minuta. 

4. Dok se kolač peče, pripremite kremasti fil i jagode. Ukoliko imate sveže jagode, operite ih i očistite. Ako koristite zamrznute jagode, ostavite ih da se odlede i ocede. U velikoj činiji penasto umutite slatku pavlaku sa prah šećerom i vanilinim šečerom za kremasti fil. 

5. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se ohladi. Ukoliko ste koristili kalup, izvadite kolač i stavite na podlogu obloženu papirom za pečenje da se hladi.

6. Pre serviranja premažite kolač kremastim filom, isecite na kocke i na svaku kocku dodajte po jednu jagodu.

Slični recepti