Brzi kolač sa makom i čokoladom

Sastojci:

  • 200g Menaž čokolade 
  • 170g margarina
  • 150g šećera
  • 5 jaja
  • 150g mlevenog maka
  • Prstohvat soli

Glazura

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 190°C, a kalup za pečenje premažite margarinom i obložite papirom za pečenje.

2. Menaž čokoladu i margarin isecite na kocke i istopite na pari na laganoj vatri. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

3. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg sa jednom kašikom šećera. Žumanca umutite penasto sa preostalom količinom šećera. Dodajte ohlađenu čokoladu i margarin, mleveni mak i prstohvat soli a zatim i sneg od belanaca. Laganim pokretima promešajte, ali ne previše.

4. Testo sipajte u kalup i pecite oko 30 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite kolač sa makom i čokoladom da se ohladi dok pripremate glazuru. Rastopite Menaž crne čoko dugmiće sa tri kašike ulja na tihoj vatri, a zatim sipajte preko kolača.

Slični recepti