Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Bundevine rolnice sa čokoladom
Sastojci:
Rolat:
- 250g pirea od bundeve
- 3 veća jaja
- 125g šećera
- 100g brašna
- 100g mlevenih oraha
- Polovina kesice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Malo cimeta
- Malo muskatnog oraščića
- Kašičica ekstrakta vanile
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Fil:
- 225g krem sira po izboru
- 90g putera
- 120g prah šećera
- Kesica vanilinog šećera
- Prstohvat soli
Posipanje:
- Prah šećer
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C.
2. 300g bundeve isecite na komade, ispecite dok ne omekša, oljuštite kada se malo ohladi i dobro ispasirajte štapnim mikserom kako biste dobili potrebnu količinu pirea.
3. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, začine, ekstrakt vanile i pire od bundeve. Mešajte kašikom, varjačom ili špatulom dok se svi sastojci ne sjedine u jednaku smesu. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i umešajte u smesu na kraju.
4. Izlijte smesu za rolat u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta do 20 minuta na 180°C. Nakon što se ispeče, ostavite koru oko 5 minuta da se prohladi, pa je zajedno sa papirom za pečenje dok je topla umotajte vlažnom krpom u formu rolata i ostavite da se ohladi.
5. Sastojke za fil umutite mikserom da budu kremasti i čvrsti.
6. Pažljivo odmotajte koru za rolat i skinite papir za pečenje. Premažite koru umućenim filom i ponovo zarolajte u rolat. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, a pre posluženja ga pospite prah šećerom.