Bundevine rolnice sa čokoladom

Sastojci:

Rolat:

  • 250g pirea od bundeve
  • 3 veća jaja
  • 125g šećera
  • 100g brašna
  • 100g mlevenih oraha
  • Polovina kesice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Malo cimeta
  • Malo muskatnog oraščića
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića

Fil:

  • 225g krem sira po izboru
  • 90g putera
  • 120g prah šećera
  • Kesica vanilinog šećera
  • Prstohvat soli

Posipanje:

  • Prah šećer

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C.

2. 300g bundeve isecite na komade, ispecite dok ne omekša, oljuštite kada se malo ohladi i dobro ispasirajte štapnim mikserom kako biste dobili potrebnu količinu pirea. 

3. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, začine, ekstrakt vanile i pire od bundeve. Mešajte kašikom, varjačom ili špatulom dok se svi sastojci ne sjedine u jednaku smesu. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i umešajte u smesu na kraju.

4. Izlijte smesu za rolat u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta do 20 minuta na 180°C. Nakon što se ispeče, ostavite koru oko 5 minuta da se prohladi, pa je zajedno sa papirom za pečenje dok je topla umotajte vlažnom krpom u formu rolata i ostavite da se ohladi.

5. Sastojke za fil umutite mikserom da budu kremasti i čvrsti.

6. Pažljivo odmotajte koru za rolat i skinite papir za pečenje. Premažite koru umućenim filom i ponovo zarolajte u rolat. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, a pre posluženja ga pospite prah šećerom.

Slični recepti