Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake mafini
Sastojci:
Kora
- 60g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 30g istopljenog maslaca
Fil
- 120g krem sira
- 80g grčkog jogurta
- 50g šećera
- 1 jaje
- Limunov sok
- 1 kesica kukuruznog skroba
Dekoracija
- 100g voća po izboru
Priprema:
- Poređajte korpice za mafine u pleh za pečenje.
- Kora: Sameljite Štark Petit Beurre keks i dodajte istopljeni maslac. Sjedinite smesu i podjednako je rasporedite u korpice za mafine.
- Fil: Krem sir,grčki jogurt, malo limunovog soka, šećer, celo jaje i kukuruzni skrob umutite miskerom. Kada se fil sjedini, ravnomerno prelijte korpice sa keksom.
- Pecite mafine 20-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C. Kada se ispeku, ostavite ih u frižider da se rashlade.
- Dekoracija: Skuvajte voće po izboru, procedite ga i prelijte preko rashlađenih mafina.