Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake sa kajsijama
Sastojci:
Korica
- 150g Menaž crnih čoko dugmića
- 300g Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 120g putera
- Nekoliko kašika soka od pomorandže
Fil
- 500g krem sira
- 200g kisele pavlake
- 100ml slatke pavlake
- 100g prah šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- Korica jednog limuna
- Kremfix ili učvršćvač šlaga
Čokoladna glazura
- 200g Menaž čokolade
- Nekoliko kašika slatke pavlake, ulja ili mleka
…i još:
- 200g kajsija
Priprema:
1. Korica: U dublju posudu sipajte mleveni keks, dodajte rastopljeni puter, sok od pomorandže da kora ne bude suva i rastopljene Menaž crne čoko dugmiće. Umesite smesu rukama i utapkajte pažljivo u kalup prečnika 30cm.
2. Fil: U činiju dodajte slatku pavlaku, krem sir, kiselu pavlaku, prah šećer, vanilin šećer, koricu limuna i mutite mikserom dok ne dobijete kremasti fil. Na kraju umešajte i kremfix ili učvršćivač šlaga. Ostavite kratko u frižideru da se stegne.
3. Kajsije operite i isecite na sitnije komade. Dodajte ih u fil i promešajte varjačom ili kašikom.
4. Preko kore rasporedite fil sa kajsijama i vratite u frižider da se stegne.
5. Čokoladna glazura: Čokoladnu glazuru pripremite tako što ćete Menaž čokoladu rastopiti sa nekoliko kašika slatke pavlake, ulja ili mleka i prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati pre služenja.