Cheesecake sa kajsijama

Sastojci:

Korica

  • 150g Menaž crnih čoko dugmića
  • 300g Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
  • 120g putera
  • Nekoliko kašika soka od pomorandže

Fil

  • 500g krem sira
  • 200g kisele pavlake
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g prah šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • Korica jednog limuna
  • Kremfix ili učvršćvač šlaga

Čokoladna glazura

  • 200g Menaž čokolade
  • Nekoliko kašika slatke pavlake, ulja ili mleka

…i još:

  • 200g kajsija

Priprema:

1. Korica: U dublju posudu sipajte mleveni keks, dodajte rastopljeni puter, sok od pomorandže da kora ne bude suva i rastopljene Menaž crne čoko dugmiće. Umesite smesu rukama i utapkajte pažljivo u kalup prečnika 30cm.

2. Fil: U činiju dodajte slatku pavlaku, krem sir, kiselu pavlaku, prah šećer, vanilin šećer, koricu limuna i mutite mikserom dok ne dobijete kremasti fil. Na kraju umešajte i kremfix ili učvršćivač šlaga. Ostavite kratko u frižideru da se stegne.

3. Kajsije operite i isecite na sitnije komade. Dodajte ih u fil i promešajte varjačom ili kašikom. 

4. Preko kore rasporedite fil sa kajsijama i vratite u frižider da se stegne.

5. Čokoladna glazura: Čokoladnu glazuru pripremite tako što ćete Menaž čokoladu rastopiti sa nekoliko kašika slatke pavlake, ulja ili mleka i prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati pre služenja.

Slični recepti