Cheesecake sa mangom i Menaž čokoladom

Sastojci:

Mango fil

  • 300g manga 
  • 80g šećera
  • 120ml soka od pomorandže
  • 1 kašika gustina + 2 kašike vode 

Kora

  • 300g mlevenog Štark Petit Beurre
  • 180g putera
  • 100ml soka od pomorandže
  • 2 kašike prah šećera

Fil

  • 250g krem sira
  • 250g mascarpone sira
  • 300ml slatke pavlake
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 100g kristal šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kesice kremfix-a

Dekoracija

Priprema:

1. Kora: Puter istopite na tihoj vatri, dodajte mleveni keks, prah šećer i izmešajte varjačom. Dodajte sok od pomorandže, sve zajedno izmešajte i sipajte u okrugli kalup sa štipaljkom (dimenzije oko 24 cm), pa dobro utapkajte smesu po dnu kalupa i stavite u frižider da se hladi.

2. Fil: Krem sir i maskarpone sir penasto umutite sa šećerom i vanilinim šećerom. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa krem sirom i maskarpone sirom. Dodajte sok jednog limuna, a zatim i kremfix.

3. Mango isecite na kockice, a zatim ga usitnite štapnim mikserom u pire i procedite kroz cediljku. U pire od manga dodajte sok od pomorandže i šećer, pa zagrejte na tihoj vatri dok ne provri, a zatim dodajte kašiku gustina pomešanu sa dve kašike vode. Ostavite kratko da se prohladi, a zatim prelijte preko fila od sira.

4. Ostavite kolač u frižider da se stegne oko 4h. Ukrasite ivice kolača po želji rendanom Menaž čokoladom, a zatim poslužite.

Slični recepti