Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake sa Menaž belim čoko dugmićima
Sastojci:
Kora
- 300g mlevenog Štark Petit Beurre
- 100g Menaž čokolade
- 200g margarina za kolače
- 100ml mleka
- 100g šećera
Fil
- 400ml slatke pavlake
- 300g krem sira
- 130g prah šećera
- 200g Menaž belih čoko dugmića
Glazura
- 150g Menaž čokolade
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kora: U posudu stavite mleveni keks, otopljenu čokoladu, margarin, mleko i šećer, dobro izmešajte, sjedinite i stavite u okrugli kalup, a zatim koru dobro utapkati. Stavite u frižider da se ohladi.
2. Fil: U jednoj posudi umutite slatku pavlaku,a u drugu posudu stavite krem sir i prah šećer, umutite pa dodajte otopljene Menaž bele čoko dugmiće, zatim dobro promešajte. Polako dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano, ali dobro umutite sastojke, pa stavite preko kore i vratite opet u frižider.
3. Glazura: Iseckajte Menaž čokoladu, a slatku pavlaku zagrejte do ključanja i njome prelijte čokoladu, pa mešajte sve dok se čokolada sasvim ne istopi. Na kraju, ukrasite glazurom cheesecake po želji.