Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake sa belim Menaž čoko dugmićima i kakaoom
Sastojci:
Kora
- 400g mlevenog Štark Petit Beurre
- Kakao prah po ukusu
- 80g maslaca
Fil
- 150ml mleka
- 450g krem sira
- 80g prah šećera
- 600ml slatke pavlake
- 300g Menaž belih čoko dugmića
Glazura
- 200g Menaž čokolade
- 150ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kora: U posudu stavite mleveni keks, zatim kakao prah, maslac i malo mleka. Sjedinite sastojke i koru stavite u kalup, a kalup potom stavite u frižider.
2. Fil: U drugoj posudi sjedinite krem sir i prah šećer. Dobro umutite mikserom. U odvojenu posudu sipajte slatku pavlaku i dobro je umutite, a potom sjedinite ove dve smese. Polovinu dobijene mase odelite i prelijte preko kore u kalup. U ostatak fila dodajte otopljene Menaž bele čoko dugmiće i nanesite na ostatak fila.
3. Glazuru napravite na sledeći način: Otopljenu Menaž čokoladu sjedinite sa vrelom slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Stavite u frižider da se rashladi. Potrebno je da stoji nekoliko sati u frižideru.
Savet: Prilikom dodavanja glazure, vodite računa da se polako sipa preko torte, najbolje je da koristite lopaticu, kako se ne bi napravile neravnine.