Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna kikiriki bajadera
Sastojci:
- 150g šećera
- 100g Menaž čokolade
- 150g neslanog kikirikija
- 200g Štark Avala keksa
- 125g margarina
- 100ml vode
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- 2 kašike ulja
Dekoracija
- 50g neslanog kikirikija
Priprema:
- Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećer i izmešajte. Ostavite šerpu na vatri dok smesa ne proključa. Kada smesa proključa, dodajte joj margarin i mešajte dok se ne istopi. Sklonite šerpu sa vatre i tada dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se čokolada ne sjedini sa smesom. Zatim u smesu dodajte sitno iseckan kikiriki, samleven Štark Avala keks i mešajte varjačom dok se svi sastojci ne sjedine. Pleh za kolač premažite uljem i raporedite pripremljenu smesu.
- Na pari istopite Menaž čokoladu i dodajte joj ulje, pa tom glazurom premažite smesu u plehu. Preko čokolade pospite sitno iseckan kikiriki i ostavite kolač da se ohladi.
- Kada se kolač ohladi isecite ga na štanglice i poslužite.