Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko Brownie
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 150 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 velika jaja
- 100 g brašna
- 30 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Opciono:
- sveže crveno voće
Priprema:
- Priprema kalupa: Zagrejte rernu na 180°C. Kalup veličine oko 20×20 cm premažite maslacem i obložite papirom za pečenje, kako bi se brauni lako izvadio.
- Otopite čokoladu i maslac na pari, ili u mikrotalasnoj (na niskoj temperaturi). Mešajte dok ne postanu glatki, zatim ostavite sa strane da se malo ohlade.
- U posebnoj posudi umutitite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte vanilu i promešajte.
- Polako ulijte otopljenu Menaž čokoladu i maslac u smesu sa jajima, mešajući dok se sve ne sjedini.
- Suvi sastojci: U posebnoj posudi, pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. Polako dodajte suve sastojke u čokoladnu smesu i lagano mešajte špatulom dok se sve dobro ne sjedini.
- Pečenje: Sipajte smesu u pripremljen kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo nekoliko mrvica (ne potpuno čista, kako bi brauni ostao sočan, ali ne premekan).
- Hlađenje: Ohladite brauni u kalupu na rešetki pre nego što ga izvadite i sečete na kocke.
- Opciono: Dekorišite crvenim voćem nakon sečenja.