Čoko Brownie

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 150 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 100 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta

Opciono:

  • sveže crveno voće

Priprema:

  1. Priprema kalupa: Zagrejte rernu na 180°C. Kalup veličine oko 20×20 cm premažite maslacem i obložite papirom za pečenje, kako bi se brauni lako izvadio.
  1. Otopite čokoladu i maslac na pari, ili u mikrotalasnoj (na niskoj temperaturi). Mešajte dok ne postanu glatki, zatim ostavite sa strane da se malo ohlade.
  1. U posebnoj posudi umutitite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte vanilu i promešajte.
  1. Polako ulijte otopljenu Menaž čokoladu i maslac u smesu sa jajima, mešajući dok se sve ne sjedini.
  1. Suvi sastojci: U posebnoj posudi, pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. Polako dodajte suve sastojke u čokoladnu smesu i lagano mešajte špatulom dok se sve dobro ne sjedini. 
  1. Pečenje: Sipajte smesu u pripremljen kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo nekoliko mrvica (ne potpuno čista, kako bi brauni ostao sočan, ali ne premekan).
  1. Hlađenje: Ohladite brauni u kalupu na rešetki pre nego što ga izvadite i sečete na kocke.
  1. Opciono: Dekorišite crvenim voćem nakon sečenja. 

Slični recepti