Čoko krofne

Autor:
Jelena Nikolić

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 250ml vode
  • 100ml ulja
  • Prstohvat soli
  • 150g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jaja

Fil

Priprema:

1. Vodu, ulje i prstohvat soli (na vrh kašičice) stavite da provri. Sklonite sa ringle, dodajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte. 

2. Kada se ohladi, dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte varjačom. Kada se formira glatko testo, špricem stavljajte krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.

3. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Smanjujte temperaturu (do 150°C), ali ne otvarajte rernu.

4. Puding, kakao prah i gustin promešajte, pa dodajte 200 ml mleka i dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice. U preostalih 600ml mleka stavite šećer i zagrejte tek toliko da ne provri. Dodajte pomešane puding, gustin i kakao prah i na umerenoj temperaturi mešajte da se zgusne. Sklonite sa ringle, dodajte usitnjenju Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i međajte da se sve otopi i sjedini. Dobro ohladite fil i mikserom umutite sa umućenim maslacem/margarinom.

5. Fil stavite u poslastičarski špric ili oslastičarsku kesu. Dobro ohlađene krofne presecite i filujte. Možete fil staviti i kašičicom. Staviti na kratko u frižider pre služenja.

Slični recepti