Čoko-lešnik ovseni krekeri

Autor:
Tanja Đorđević

Kategorije:

Sastojci:

  • 100g integralnog pšeničnog brašna
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 90g mlevenih pečenih lešnika
  • 90g smeđeg ili običnog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 110g putera ili margarina
  • 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 1 kašika meda
  • 1 ravna kašičica sode bikarbone i 2 kašike ključale vode

 

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C. 

2. Sve suve sastojke pomešajte u činiju: brašno, pahuljice, mlevene lešnike, šećer i cimet. Zatim, istopite puter i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće zajedno, sklonite sa ringle i dodajte med. 

3. U šoljicu sipajte sodu bikarbonu, pa prelijte sa dve kašike proključale vode i promešajte. Potom spojite sve sastojke i kašikom ili rukama napravite smesu. Po potrebi dodajte malo vode da bi se smesa mogla oblikovati.

4. Kašičicom odvajajte testo, pravite kružiće i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Malo ih pritisnite prstima i oblikujte. 

5. Pecite oko 10 minuta. Keksići će na dodir ostati mekani kako i treba, ali, čim se ohlade par minuta očvrsnuće. Prijatno!

Slični recepti