Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko Menaž torta
Sastojci:
Kore
- 15 jaja
- 15 kašika šećera
- 6 kašika kakao praha
- 9 kašika brašna
- 2 kesice praška za pecivo
Fil
- 1l mleka
- 15 kašika šećera
- 5 kesica pudinga od čokolade
- 400g Menaž čokolade
- 2 margarina
- 250g prah šećera
- 1l slatke pavlake
- 3 kašike kakao praha
Dodatno
- Mleko i šećer za potapanje kora
- 200g šlag krema za glazuru
Priprema:
- Kora: Umutite 5 jaja i 5 kašika šećera, dodajte 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha i trećinu kesice praška za pecivo. Ponovite postupak tri puta kako biste ispekli 3 kore ta Čoko Menaž tortu.
- Fil: Skuvajte puding od čokolade sa mlekom i 15 kašika šećera, dodajte Menaž čokoladu i ostavite da se fil dobro ohladi. Posebno umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u ohlađeni fil. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku i dodajte 3 kašike kakao praha.
- Preliv za kore: U posebnoj šerpici istopite 5-6 kašika šećera i dodajte mleka po potrebi.
- Torta: Kore potopite prelivom od istopljenog šećera i mleka, premažite filom od pudinga, zatim filom od slatke pavlake i ponovite postupak sve dok imate materijala. Celu tortu premažite umućenim šlag kremom i ukrasite po želji.