Čoko Menaž torta

Autor:
Bojana Stankovic

Kategorije:

Sastojci:

Kore

  • 15 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 6 kašika kakao praha
  • 9 kašika brašna
  • 2 kesice praška za pecivo

Fil

  • 1l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 5 kesica pudinga od čokolade
  • 400g Menaž čokolade
  • 2 margarina
  • 250g prah šećera
  • 1l slatke pavlake
  • 3 kašike kakao praha

Dodatno

  • Mleko i šećer za potapanje kora
  • 200g šlag krema za glazuru

Priprema:

  1. Kora: Umutite 5 jaja i 5 kašika šećera, dodajte 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha i trećinu kesice praška za pecivo. Ponovite postupak tri puta kako biste ispekli 3 kore ta Čoko Menaž tortu.
  2. Fil: Skuvajte puding od čokolade sa mlekom i 15 kašika šećera, dodajte Menaž čokoladu i ostavite da se fil dobro ohladi. Posebno umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u ohlađeni fil. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku i dodajte 3 kašike kakao praha.
  3. Preliv za kore: U posebnoj šerpici istopite 5-6 kašika šećera i dodajte mleka po potrebi.
  4. Torta: Kore potopite prelivom od istopljenog šećera i mleka, premažite filom od pudinga, zatim filom od slatke pavlake i ponovite postupak sve dok imate materijala. Celu tortu premažite umućenim šlag kremom i ukrasite po želji.

Slični recepti