Čoko-mint minjoni

Autor:
Jelena Jeremić

Kategorije:

Sastojci:

Kora

Fil

  • 1l mleka
  • 6 kašika gustina
  • 6 kašika šećera
  • Šaka svežih listova nane
  • 125g maslaca

Glazura

  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 3 kašike mleka ili ulja                          

Priprema:

1. Priprema kore: Odvojite belanca od žumanaca. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg, pa dodajte žumanca. Umućenoj smesi dodajte ulje, pa brašno koje je prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Smesu izlite u nauljen pleh i pecite na 200°C 20 minuta. Vruću koru prelijte hladnim čokoladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.

2. Priprema fila: U litar mleka stavite šaku svežih listova nane i zagrejte do ključanja. Čim provri, sklonite sa ringle i poklopljeno ostavite da se ohladi. Nakon toga izvadite listiće i odvojite 10 kašika mleka, a ostatak vratite na ringlu. Pomešajte gustin sa šećerom i mlekom, dodajte nekoliko kapi zelene prehrambene boje, pa umešajte u provrelo mleko neprestano mešajući. U gotov puding dodajte maslac i sjedinite mikserom.

3. Ohlađeni fil sipajte preko hladne kore i prelijte Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima rastopljenim na nekoliko kašika ulja ili mleka.

4. Kolač stavite u fružider da se ohladi i stegne pre sečenja.

Slični recepti