Čoko musli bar sa puterom od kikirikija

Sastojci:

  • 200g ovsenih pahuljica
  • 100g seckanog koštunjavog voća po izboru
  •  50g kokosovog brašna
  • 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 150g putera od kikirikija
  • 100g meda ili agava sirupa
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Glazura

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 3 kašike mleka po izboru, ulja ili vode

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C. Četvrtastu posudu obložite papirom za pečenje.

2. U velikoj posudi pomešajte samlevene ovsene pahuljice, kokosovo brašno, usitnjeno koštunjavo voće i Menaž čokoladu isečenu na kockice. Promešajte kašikom ili varjačom. Umesto Menaž čokolade možete da upotrebite i Menaž crne čoko dugmiće.

3. Kikiriki puter rastopite u mikrotalasnoj pećnici ili na pari sa medom ili agavinim sirupom dok se sasvim ne rastope i sjedine. Umešajte još i ekstrakt vanile i prstohvat soli. 

4. Dodajte tečne sastojke u posudu sa suvim i dobro promešajte tako da sve bude dobro sjedinjeno. Prebacite zatim ovu smesu u kalup ili posudu obloženu papirom za pečenje. Utisnite čvrstu rukom ili špatulom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok ivice bara ne porumene.

5. Nakon što se musli bar ispeče, ostavite ga da se potpuno ohladi u kalupu ili posudi. Pre služenja prelite glazurom dobijenom od rastopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića sa mlekom, uljem ili vodom. Ostavite sa strane da se stegne i isecite na tanke štangle.

Slični recepti