Čoko-oranž

Autor:
Jovanka Jevtić

Kategorije:

Sastojci:

  • 125g margrina
  • 70g prah šećer
  • Sok od jedne pomorandže
  • Pola štapića vanile
  • 40g mlevenih oraha 
  • 350g mekog brašna, tip-400
  • 2 kašike likera od narandže

Ganaš krem

Priprema:

1. Umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte sok od jedne pomorandže, pola štapića vanile i mlevene orahe. Sve sjedinite, pa polako dodajte brašno dok se ne dobije glatko testo. Testo stavite u foliju, pa u frižider na pola sata. 

2. Za to vreme spremite ganaš krem. Slatku pavlaku stavite u šerpicu da se zagreje do tačke ključanja, ali da ne provri. Time prelijte Menaž čokoladu i ostavite kratko da odstoji. Posle tri minuta sve lepo sjedinite, pa ohladite oko dva minuta u zamrzivaču da bi se lakše umutilo. Umutitie kao šlag mikserom i ostavite u frižideru do filovanja. 

3. Testo razvijte na debljinu tupe strane noža, pa ponovte još dva puta. Iz testa vadite okrugle oblike veličine zatvarača ili čaše po želji. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 5 do 7 minuta u zavisnosti od rerne. Potrebno je da testo ostane svetlo, ali  da ipak bude pečeno. 

4. Tople krugove premažite sa unutrašnje strane likerom od narandže i ostavite da se ohladi skroz. Spajajte po dva kruga ganaš kremom. 

5. Preko svakog kolača premažite tanji sloj ganaš krema i pospite orasima. Ostavite preko noći u frižider da se dobro stegnu.

Slični recepti