Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko torta sa slatkim hlebom
Sastojci:
- 400g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 50g smeđeg šećera
- 240ml mlake vode
- ½ kašičice soli
- 50g kakao praha
- 2 jaja srednje veličine
- 50g putera
- 50g Menaž crne čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Čokoladna glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2-3 kašike mleka, ulja ili vode
Priprema:
1. Brašno, suvi kvasac i šećer pomešajte u većoj posudi, zatim dodaje mlaku vodu. Promešajte varjačom, zatim umesite testo rukama. Postepeno dodajte so, jaja, kakao prah, omekšali puter i rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktno testo.
2. Pokrijte posudu sa testo kuhinjskom krpom i ostavite da se podigne na toplom mestu oko dva sata. Zatim prekrijte posudu prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da se diže još najmanje tri do četiri sata. Idealno preko noći.
3. Pre pečenja ostavite testo na sobnoj temperaturi. Četvrtasti kalup za hleb podmažite, sipajte testo i ostavite na toplom mestu još dva sata. Možete testo peći i u kalupu za mafine kako biste dobili manje slatke kolače.
4. Uključite rernu da se greje na 180°C, a slatki hleb pecite između 35 minuta i 40 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi.
5. Kada se slatki hleb ohladi, izvadite iz kalupa i stavite na tanjir ili postolje. Prelijte čokoladnom glazurom od istopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.