Čoko torta sa slatkim hlebom

Sastojci:

Čokoladna glazura

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 2-3 kašike mleka, ulja ili vode

Priprema:

1. Brašno, suvi kvasac i šećer pomešajte u većoj posudi, zatim dodaje mlaku vodu. Promešajte varjačom, zatim umesite testo rukama. Postepeno dodajte so, jaja, kakao prah, omekšali puter i rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktno testo.

2. Pokrijte posudu sa testo kuhinjskom krpom i ostavite da se podigne na toplom mestu oko dva sata. Zatim prekrijte posudu prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da se diže još najmanje tri do četiri sata. Idealno preko noći.

3. Pre pečenja ostavite testo na sobnoj temperaturi. Četvrtasti kalup za hleb podmažite, sipajte testo i ostavite na toplom mestu još dva sata. Možete testo peći i u kalupu za mafine kako biste dobili manje slatke kolače.

4. Uključite rernu da se greje na 180°C, a slatki hleb pecite između 35 minuta i 40 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi. 

5. Kada se slatki hleb ohladi, izvadite iz kalupa i stavite na tanjir ili postolje. Prelijte čokoladnom glazurom od istopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.